10 hely, amiről nem is tudtál Magyarországon!

Browse By

Mutatunk 10 helyet Magyarországon, amit feltétlenül látnod kell!
1Oroszlánytól nem messze található a “mi Velencénk”, a mesterségesen létrehozott Bokodi-tó felett lebegő csodafalu. A helyi erőmű hűtőtavaként funkcionáló, mára már turisztikai látványosságnak számító tó sohasem fagy be, így nem csoda, hogy a horgászok Mekkájaként emlegetik. Filmet is forgattak itt, a magyar Utóélet kísértetfilm is részben itt játszódik. A képeket nézve alig várjuk, hogy végigsétáljunk a cölöpökön álló viskókhoz vezető recsegő-ropogó faléceken.

bokodittó

2Szuper bakancslistás hely, az ország cseresznyéskertjeként ismert Nagykörű, főleg tavasszal, amikor a cseresznyefák virágba borulnak. A rózsaszín sétákat olyan programok egészítik ki, mint a cseresznyevirágzást ünneplő cseresznyefesztivál, vagy a cseresznyevásár a betakarítás után.

nagykörű

3A tél végén és a tavasz küszöbén érdemes Alcsút felé venni az irányt és meglesni az első kibújó hóvirágokat. Meglehetősen romantikus látvány, ahogy a virágok fehér szőnyeget festenek a több mint 2 és fél hektárnyi területre.

alcsút

4Alcsútra júniusban is érdemes ellátogatni és megfigyelni a szentjánosbogarak nászrepülését.Földöntúli látványba lehet részünk a szürkületkor megjelenő több ezernyi, apró fényes pontnak köszönhetően.

alcsúti arborétum

5Kihagyhatatlan a Balaton-felvidék 50 éves őslevendulása. A Tihanyi levendulatermesztésnek és feldolgozásnak még napjainkban is hagyománya van, amit évről-évre felelevenítenek a levendulafesztiválon. A táj ilyenkor lilába borul, nem véletlen, hogy sok esküvőt és fotózást tartanak ilyenkor.

levendulás

6Csillog a víz a kövek mélyedéseiben, a gyerekek az ingókövet próbálgatják, rekken a hőség és a Káli.medence nyugodt levegőjét fújja felénk a szél. A Szentbékálla mellet található kőtenger megbabonázza az ide látogatót, főleg eső után, napsütésben.

184220789351de8bcec03d1_2270276c

7A romantikus csónakázás már önmagában jó tipp, hát még, ha a Tapolcai-tavasbarlang türkizkék vizén indulunk neki. A 180 méteres szakaszon lesz mit kibeszélni és látnivalónak sem utolsó.

tapolcaitavasbarlang

8Bikal központjától 300 méterre, a Puchner kastélyszálló szomszédságában találjuk az igazi középkori forgatagot megelevenítő reneszánsz falut, Magyarország első tematikus élményparkját. Van itt minden a pékműhelytől a lovagi küzdőtérig… és persze egy étterem is, hogy ne távozzunk éhesen.

élménybirtok

9Megyer-hegyi tengerszem tökéletes úti cél nem csak gyakorló túrázóknak. A hajdani malomkőbánya kősziklákkal határolt gödrében összegyűlő csapadékvíz festői látvány, főleg ősszel, amikor visszatükrözi a sárguló fákat.

tengerszem

10A végére tartogattuk az Őrség lábánál található Patóhegyi Borházfalut. A rusztikus, ám de modern apartmanok régi pincékből lettek kialakítva, meghagyva olyan hangulatos elemeket, mint a búbos kemence, vagy épp a cserépkályha. Teljes nyugalom, pöttyös bögrék, vidéki báj és persze sok bor.

patkó

 

Forrás

check this out getautoinsurancesquotes.com