A debreceni Nagy Konrád aranyérmes az egyetemista gyorskorcsolya vébén

Browse By

Az itáliai viadalon a debreceni gyorskorcsolyázó olimpikon szerezte meg a vébé első aranyérmét.

Az olaszországi Baselga di Piné jégpályáján 13 nemzet (Ausztria, Fehéroroszország, Csehország, Kína, Észtország, Olaszország, Tajvan, Japán, Hollandia, Lengyelország, Oroszország, az Egyesült Államok és Magyarország) összesen több mint száz sportolójának részvételével csütörtökön este kezdődött az egyetemista gyorskorcsolyázók 3. világbajnoksága (3rd World University Speed Skating Championships).

A négynapos viadalon a hivatalos nyitóünnepség után, este nyolc órától tartották az 1500 méteres táv küzdelmeit, melyen hatalmas debreceni siker született.

Nagy Konrád, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola válogatott versenyzője, az Óbudai Egyetem hallgatója mindenkit megelőzve végzett az élen, s nyert aranyérmet!

A városunkban az Év sportolója címet is elnyert, sokszoros magyar bajnok, olimpikon gyorskorcsolyázó a viadal esélyeseként a mezőny végén, a 11., utolsó előtti párban, a lengyel Sebastian Klosinski ellen lépett jégre. Nagy Konrád 1:51.22-es idővel győzött, s mint néhány perccel később kiderült, nem csupán azt a futamot nyerte meg, hanem a 24 fős mezőny legjobb idejét elérve ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

 

 

 

Forrás: