A Fidelitas rászoruló családok gyermekeinek ajándékozott tanszereket

Browse By

A Debreceni Fidelitas csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület által szervezett idei tanszergyűjtési akcióhoz. A szervezet tagjai jelentős mennyiségű tanszert gyűjtöttek össze, közel kilencvenezer forint értékben, melyet a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani oktatási-nevelési intézményben gondozott hátrányos helyzetű diákoknak személyesen adtak át.

DSCF1580

A Debreceni Fidelitas tíz tagja is jelen volt, hogy segédkezzen az átadásában, melyet követően a Bárczi Gusztáv iskola diákjai és tanárai is meglepetéssel kedveskedtek. Az iskolaudvar közepére piros krétával felfestett óriási szív körébe invitáltak mindenkit, és egy zenés, táncos produkciót adtak elő, kézen fogva és megölelve az adományozó szervezetek tagjait.

A szervezet tagjai örömmel nyújtottak segítséget az iskola sajátos nevelési igényű diákjai számára az akcióval. A Fidelitas központi irodája ötvenezer forint értékű tanszer felajánlásával járult hozzá a gyűjtés sikerességéhez, a debreceni tagok pedig több, mint negyvenezer forintot gyűjtöttek, így jött össze a kilencvenezer forint értéket meghaladó tanszercsomag a Bárczi Gusztáv nevelési intézmény diákjai számára.

DSCF1649

Fontos tudni, hogy a Fidelitas szervezete nem csupán a politikai és közéleti programokban szeretne eredményes munkát folytatni, legalább annyira fontosak a közösséget segítő, építő programok is. A Debreceni Fidelitas rendszeresen szervez jótékonysági akciókat. Tavaly nyáron az Immánuel Otthon számára rendeztünk jótékonysági focitornát, a Fidelitas tagjai rendszeres résztvevői a Rotary Jótékonysági futófesztiválnak, illetve számos olyan önkéntes mozgalomban részt vesznek, mint amilyen például a „TeSzedd” akció is. E mellett több tag is rendszeres vérdonor.

A Fidelitas tavaly országszerte 30 gyűjtőakciót szervezett Kárpátalja megsegítéséért, a befolyt két és fél millió forint körüli összeget a kárpátaljai rászoruló fiatalok számára juttatták el. A Fidelitas idén is indított országos gyűjtést a Kárpátaljai árvák és elhagyott gyerekek megsegítésére, amelyhez természetesen a debreceni csoport is csatlakozik, a részletekről a közeljövőben tájékoztatva a nyilvánosságot.

check this out getautoinsurancesquotes.com