A tóba dugta el a lopott bicikliket

Browse By

A berettyóújfalui rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást.20160404152820 20160404131809
Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást D. Zsolt berettyóújfalui lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint egy férfi 2016. március 23-án 17 óra 51 perckor tett feljelentést a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságon arról, hogy ismeretlen tettes ellopta egy helyi lépcsőházból, a korláthoz lakatolt kerékpárját. A rendőrök megállapították, hogy ugyanabból a lépcsőházból egy nappal korábban is eltulajdonítottak egy kétkerekűt.
Ezt követően Berettyóújfaluban a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, majd 2016. március 29-én állampolgári bejelentés érkezett arról, hogy a városban található csónakázótóban látnak két értékes kerékpárt, amelyeknek nem tudják, hogy kik a tulajdonosai. Miután a bejelentő a tóból kiszedte a bicikliket, bevitte azokat a rendőrkapitányságra, ahol kiderült, hogy azokat korábban ismeretlen tettes eltulajdonította. A beszerzett információk alapján a nyomozók azonosították és a rendőrkapitányságra előállították azt a 28 éves helyi férfit, aki a megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt elkövette. A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki D. Zsoltot, aki beismerő vallomást tett. A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2016. április 4-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.
A rendőrök a lefoglalt kerékpárokat visszaadták tulajdonosaiknak.

 

Police.hu