Átadták a Debreceni Egyetem sportdiagnosztikai és terápiás központját

Browse By

Átadták a Debreceni Egyetem (DE) sportdiagnosztikai, életmód- és terápiás központját hétfőn. A centrumot 400 millió forint pályázati és saját forrásból alakították ki a Nagyerdei Stadion épületében.

Szilvássy Zoltán, a DE rektora egyedülállónak nevezte Közép-Európában a centrum kialakítását, amely egyaránt szolgálja a verseny- és a hobbisportot, az egészségmegőrzést és a betegségmegelőzést, az orvos- és egészségtudományt.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elkészült létesítmény is bizonyítja, hogy a Nagyerdei Stadion nem csupán egy futballpálya, hanem olyan sokfunkciós épületegyüttes, amely a sporton kívül konferenciák, kulturális rendezvények és az egészségmegőrzés otthona is.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere hozzátette: az életmódközpont illeszkedik a város stratégiájába, amelyben fontos szerepe van az egyetemnek. Az új intézmény hozzájárul ahhoz, hogy “tervezhetőbbek legyenek a sportteljesítmények”.

Érdeklődők a Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban lévő új Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjában 2016. szeptember 19-én, az avatás napján. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Érdeklődők a Debreceni Egyetem Nagyerdei Stadionban lévő új Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központjában 2016. szeptember 19-én, az avatás napján. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

“Ma már sikeres sport nincs tudományos háttér nélkül” – jegyezte meg az átadáson Bács Zoltán, a DE kancellárja. Elmondta: a központot, amely az egyetemi gyógytornászképzés gyakorlati helye is lesz, az egyetem és a város közös tulajdonában lévő Magyar Sport és Életmódfejlesztő Klaszter Kft. működteti.

A tavasszal fitneszrészleggel is kiegészülő centrumban életmód-tanácsadással, hazánkban egyedülálló diagnosztikai berendezésekkel – például hatkamerás mozgásérzékelő rendszerrel – és szakorvosi szolgáltatások széles körével várják jövő héttől az érdeklődőket – ismertette a kancellár.

MTI