Átadták a Család- és Gyermekjóléti Központot

Browse By

Elkészült az Új Főnix Terv Gondoskodó város programjának legfontosabb beruházása, a Család- és Gyermekjóléti Központja. Az épület átadásán Papp László polgármester mondott beszédet.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ építése a „TOP-6.6.2.-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” tárgyú felhívás keretében valósul meg. A projekt átfogó célja a szociális és gyermekjóléti alapellátást végző DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjának kialakítása az új épületben, amely a Debrecen, Mester utca 1. szám alatti székhelyét és a Böszörményi út 68. szám alatti telephelyét váltja majd ki, és összesen 52 fő szakmai feladatainak ellátási helyéül szolgál.

A Családsegítő Központ épülete egy 4187 m2-es területen, a park területétől elkerítetten valósult meg. A kétszintes, összesen 1346 m2-es központ földszintjén ügyfélforgalmat lebonyolító tanácsadói- kapcsolattartó- és ügyfélfogadó irodák létesültek, tágas, galériás váróval, emeletén további irodák készültek. A gyermekek számára prevenciós játszószoba, és négy foglalkoztató került kialakításra. A foglalkoztatók összenyithatók, melynek következében egy olyan összefüggő nagy tér alakulhat ki, amely alkalmas prevenciós-, családi- és egyéb rendezvények lebonyolítására.  Az épület megfelel a teljes körű, komplex akadálymentesítés követelményeinek. A központ körül rendezett kertet alakítunk ki padokkal, illetve két udvari játszóelemmel a gyermekek számára, fedett kerékpártárolóval, és telken belül elhelyezett gépkocsi parkolókkal a dolgozók részére.

A beruházás teljes költsége közel 602 millió forint, melyből 500 millió forint európai uniós forrásból támogatott, a fennmaradó 102 millió forintot Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította önerő formájában.

Az ünnepélyes átadón részt vett Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felelősségvállalásért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere és Orosz Ibolya Aurélia, az intézmény vezetője.

check this out getautoinsurancesquotes.com