Az Árpád téri templom felújítását támogatják majd a Debrecen Bálján összegyűjtött felajánlásokból

Browse By

A 2017. január 21-én a Kölcsey Központban tartandó bál bevételéből a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomának felújítását és befejezését támogatják a szervezők. Így természetesen idén is kapcsolódik jótékonysági kezdeményezés a város báljához.

Az eseményt Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Debreceni Egyetem, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a régi hagyományokra épülő összefogás jegyében közösen rendezni meg – idén is kapcsolódik jótékonysági kezdeményezés.

2017-ben ünnepeljük a reformáció kezdetének 500. évfordulóját is egyben. Papp László polgármester a következőt mondta: “Debrecen történelme szorosan egybeforr és együtt él a református egyház történetével, így a templomfelújítás befejezésének támogatása a Város Báljának méltó célkitűzése. A jubileumi év alkalmából olyan jótékonysági célt tűztünk ki, mely összefüggésben áll a reformáció jubileumi évével.

Az 1911-ben épült templom épülete erősen leromlott állapotban volt, a folyamatos beázások miatt a külső homlokzat életveszélyessé vált, a templom fűtése korszerűtlen, elavult. 2016. februárban megvalósult a templom tornyának felújítása az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított pályázati források segítségével csaknem 42 millió forint összegből. Az eddig adományokból összegyűlt önerő felhasználásával a belső munkálatok folyamatosak ugyan, de az Árpád -téri templom átfogó felújításra szorul.  A korábbi pályázati támogatás csak a legszükségesebb problémák megoldására nyújtott lehetőséget.

15895937_1881841295383412_213013515554297790_o

Debrecennek ez a kiemelkedő szépségű temploma csak akkor tudja a szélesebb közösség céljait szolgálni, ha nem csak a vasárnapi istentiszteletnek ad helyet, hanem több kulturális eseménynek és gyülekezeti rétegalkalomnak is.
Debrecen Báljának jótékony hozzájárulása nagymértékben segíti a város egyik építészeti emlékének helyreállítását, mellyel a templom egységes, az eredeti 1914-es átadáskori képet mutatná.

Fotók: https://www.facebook.com/pg/drpappl/photos/?tab=album&album_id=1881841202050088