Bedrogozva, ittasan és jogsi nélkül okozta a balesetet a Böszörményin

Browse By

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya őrizetbe vette a Debrecenben történt halálos közúti balesetet okozó sofőrt és utasát.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. június 1-jén 2 óra 48 perckor a mentőszolgálat munkatársai értesítették a rendőrséget arról, hogy Debrecen, Böszörményi úton egy személygépkocsi elgázolt két gyalogost. A baleset során a jármű – amelyben ketten tartózkodtak – felborult, majd fejtetőre állt.
Az egyik gyalogos, egy 28 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A mentők a másik gyalogost, egy nőt, valamint a jármű sofőrjét és utasát kórházba vitték.


A helyszínre érkező rendőrök a szemle során megállapították, hogy a Volkswagen típusú személygépkocsi a Böszörményi úton közlekedett a Pesti utca felől a Füredi út irányába, amikor haladása során – egy benzinkút közelében – az útról eddig tisztázatlan okból lesodródott és elgázolta az út mellett tartózkodó négyfős társaság két tagját. A társaság másik két tagja a helyszínről távozott.
A gépkocsi sofőrjével szemben a rendőrök alkoholszondát és kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, mindkettő pozitív érteket mutatott, valamint megállapították, hogy a 27 éves helyi lakos soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A megalapozott gyanú szerint a járműben utazó 37 éves férfi – aki jogosítvánnyal szintén nem rendelkezett – úgy engedte át Volkswagen típusú járművének vezetését S. Ákosnak, hogy tudomása volt arról, hogy társa jogosítvánnyal nem rendelkezik és a vezetés megkezdése előtt szeszesitalt, valamint kábítószert fogyasztott. Az Sz. Krisztiánnal szemben alkalmazott alkoholszonda és kábítószer gyorsteszt is pozitív értéket mutatott.
A nyomozók a debreceni lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
A baleset helyszínéről távozó két gyalogost, valamint a fehér furgon sofőrjét a rendőrök azonosították, kihallgatásuk megtörtént.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a gépjárművezetővel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség, míg az utassal szemben járművezetés tiltott átengedése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt –szakértők bevonásával – folytatja a nyomozást. A rendőrség mindkét gyanúsítottal szemben eljárást indít kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is.

 

 

Police.hu

check this out getautoinsurancesquotes.com