Debrecen álláspontja a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban

Browse By

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának szeptember 15-i közgyűlésének első napirendi pontja lesz az az előterjesztés, amely az október 2-ai betelepítési kvóta tárgyában fog véleményt nyilvánítani.

Közgyűlésünk egy januári határozatában egyértelműen kijelentette, hogy Debrecen csatlakozik a magyar kormány azon törekvéséhez, mely az ország jövőjét meghatározó, az Európai unió által kezdeményezett kötelező betelepítési kvóta megvalósítását kívánja megakadályozni, és elutasítja, hogy Debrecen városa, valamint Magyarország egész területére akaratunkkal ellentétesen, a világ bármely részéről betelepítéseket hajtson végre.

Debrecen álláspontja a betelepítéssel és a migrációval kapcsolatban egyértelmű: aki a nemzetközi jogi normák alapján politikai menekültstátuszra jogosult, azt be kell fogadni, ezzel szemben el kell utasítani a gazdasági bevándorlást.

„A világ válságzónáiban több mint 1 milliárd ember él. A kérdés az, Európa alkalmas-e arra, hogy a válságrégiókban élő több mint egymilliárd emberről úgy gondoskodjon, hogy ők beköltöznek Európába? Meggyőződésem, hogy erre egyértelműen nemleges választ lehet, és kell adnunk. A gazdasági menekülthullám által kiváltott problémákat nemzetközi összefogás keretében, lokálisan kell kezelni.
Debrecen egy biztonságos város, s a város biztonságáról a jövőben is gondoskodni kívánunk. Most még dönthetünk arról, hogy milyen Magyarországot és milyen Európát szeretnénk. Fogalmazzunk egyértelműen és utasítsuk el a kötelező betelepítési kvótát annak érdekében, hogy gátat szabjunk a népvándorlásnak.” – mondta Papp László polgármester

Debrecen városa egy figyelemfelhívó kampányt fog indítani annak érdekében, hogy minél több debreceni érezze a súlyát annak, hogy miről kell, hogy döntsön október 2-án a népszavazáson. A város költségvetése 5 millió forintot különít el a tájékoztató kampányra.

Debrecenben már nem jelent biztonsági kockázatot a menekülttábor, hiszen 2015. decemberben a Kormány közreműködésével sikerült a tábort bezárni. A kötelező betelepítés felvetheti a debreceni menekülttábor újbóli megnyitását, ami a város számára elfogadhatatlan.
Papp László tegnapi sajtótájékoztatóján arra hívta fel a debreceniek figyelmét, hogy aki nem akarja, hogy a debreceni menekülttábor újra megnyisson, mindenképp szavazzon nemmel a kötelező betelepítési kvóta ellen.

check this out getautoinsurancesquotes.com