Debreceni játékos is megy a foci Eb-re

Browse By

Korhut Mihály debreceni játékos is utazik a válogatottal a foci Eb-re, ugyan csak egy tétmeccset játszott a válogatottban de Storck bízik benne.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a válogatott 30 fős bő keretébe beválogatta a DVSC-TEVA 27 éves védőjét, Korhut Mihályt. A nemzeti csapat ausztriai edzőtárborában is jól teljesített, így bekerült az Európa-bajnokságra utazó 23 tagú keretbe.

keret_vegleges

dehir.hu

Korhut Mihály a DVSC saját nevelésű játékosa 2011-12-es szezonban lett stabil kezdő a Lokiban, mely akkor veretlenül nyerte meg a bajnokságot. Játszott már csatárként, középpályásként de végül bal oldali védőként találta meg a helyét.

Arra a kérdésre, hogy mekkora megtiszteltetés lenne számára a válogatott tagjának lenni, 2012-ben ezt felelte a Dehirnek:

Számomra ez egy nagy álom. Én azt mondom, aki elkezd focizni, annak ez az egyik nagy vágya, hogy egyszer válogatott legyen. Mégiscsak az ország legjobb 18 vagy 22 játékosa közé választanak be. Ez nagy szó és nagy megtiszteltetés. Én már nagyon várom, hogy a nemzetközi mérkőzéseken is megmutassam, hogy mire vagyok képes.”

Csupán két évet kellett várnia, hogy ez az álom valóra váljon, ugyanis a magyar válogatottban 2014. május 22-én mutatkozott be a Nagyerdei Stadionban, a Dánia elleni barátságos meccsen.

Korhut a válogatott Eb-re való kijutásából is kivette a részét. Igaz, túl sokszor nem kapott lehetőséget a selejtezők során, de amikor játszott, győzött a csapat. Még Dárdai Pál idején, a Feröer-szigetek elleni idegenbeli találkozón lépett pályára, amit meg is nyert a válogatott. A Dárdai helyére kinevezett Bernd Storck is bizalmat szavazott Korhutnak, rendre elhívta a válogatott felkészüléseire.

20150603bode-daniel-ftc-korhut-mihaly-800x445

Korhut – jobb szélen / magyarlelato.com

Korhut efféleképpen vélekedik az Eb mérkőzéseiben való részvételeiről:

Négynaponta vannak a mérkőzések az Eb-n, ami megterhelő a játékosok számára, épp ezért én bízom abban, hogy legalább egy mérkőzésen pályára léphetek, és jó teljesítményt tudok majd nyújtani” – mondta a Dehirnek.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott szombaton 18 órakor a világbajnok német csapattal találkozik edzőmeccsen Gelsenkirchenben. Az Eb-n június 14-én elsőként Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izlanddal, végül 22-én Portugália lesz az ellenfele Lyonban.

dehir.hu