„Fizessen Botka!” – Az MSZP Debrecenbe látogatott, a Fidelitas ismét nem hagyta szó nélkül

Browse By

„ Fizessenek a gazdagok!” címszóval járja az országot Botka László, aki a mai napon Debrecenbe is ellátogatott a Főtérre. Természetesen Molnár Gyula pártelnök ezúttal is csatlakozott hozzá, de a Fidelitas tagjai is feltűntek a színen, ahogy az itt lenni szokott.

Sűrű napja van a baloldal által hitelesnek tartott szegedi politikusnak, hiszen megtévesztő  országjáró kampányának ma három állomása is volt. Délelőtt Hajdúdorogra és Berettyóújfalura, délután pedig Debrecenbe látogatott a szocialisták pártelnökével kéz a kézben, aki januárban alig tudta elérni őt, hogy felkérje az MSZP 2018-as miniszterelnök-jelöltjének, hiszen Botka akkor is épp Afrikában pihente ki a polgármesteri fáradalmakat.

Az MSZP az országjáró eseményein soha sem számíthat igazán meleg fogadtatásra Debrecenben, ez ma sem volt másképp. A rendezvényre mozgósított aktivistáikén kívül nem igazán örvendhettek jelentősebb figyelemnek a Főtéren. Megjelentek viszont néhányan az eseménytől tisztes távolságot tartva a helyi Fidelitas tagjai, szimpatizánsai, akik egy flashmobbal, némán demonstráltak. Hatalmas molinójukon ez állt: “Fizessenek a gazdagok: Gyurcsány, Botka!” – üzenetük rövid, velős, de mégis frappáns.

gazdagok

Amit Botka László és az MSZP csinál a “Fizessenek a gazdagok” címmel ellátott országjárással, az egyszerűen az emberek hülyének nézése, amit a baloldaltól már sajnos jól megszokhattunk. Hazug, üres szlogenekből álló és fajsúlytalan, bármiféle releváns politikai tartalmat nélkülöző perfrormansz ez. Egy kutyakomédia, gagyi háttérzenével. Ezzel kívánnak hangolni a számukra nem sok jóval kecsegtető 2018-as országgyűlési választásra.  Amikor Botka László azt mondja, hogy fizessenek a gazdagok, akkor nagy valószínűséggel arra gondol, hogy kőkeményen megadóztatnák a középosztályt, ha tehetnék. Az MSZP mindig is az adóemelések és megszorítások politikáját folytatta, ráadásul 2002 és 2010 között a rendszerváltás utáni legkorruptabb, legbotrányosabb kormányzás volt az övéké. Az MSZP kormánya 2002 és 2010 között minimális összeggel növelte a minimálbért, túladóztata a családokat, a kis- és középvállalkozásokat. Elvett egy havi nyugdíjat, duplájára emelték az élelmiszer-áfát és az áram árát, a gáz árát pedig háromszorosára.

Nem lenne persze korrekt, ha csak abból állna a cikkem, hogy a debreceni Fidelitashoz hasonlóan szembe megyek az MSZP és Botka ténykedésével, ezért sportbaráti jóindulatból még ahhoz is venném a bátorságot, hogy megfogalmazzak számukra pár tanácsot. Ingyen! Azt tanácsolnám Botka Lászlónak, hogy ha valóban rendet akar tenni, akkor a Maldív szigeteki rendszeres luxusnyaralásai és búvárkalandjai helyett inkább járjon be gyakrabban dolgozni a 25 millió forintos amerikai luxusterepjárójával, amelyet ugyebár nem vállal fel olyan büszkén, mint amilyen büszkén felvállalja közösségi oldalán a búvárkodós élményeit, és tegyen rendet saját maga körül, illetve a saját hivatala táján, Szegeden. Ő most igazságosztó szerepében akar tetszelegni, holott mindenütt azt hallani, hogy a szocialista kollégáknak és haveroknak kiosztott ingyenes szegedi parkolóbérleteken és egyéb javakon kívül nem osztogat ő semmi mást.

Botka azt mondja, hogy “Tegyünk igazságot!” Ha Botka úr valóban igazságot akar tenni, akkor végre igazán megnyilvánulhatna őszintén a közel 11 milliárdos, több mint 400 kisvállalkozót súlyosan megkárosító Szeviép botrány kapcsán és fizessen ő maga, ha valóban így gazdagította magát és érdekkörét. Minél jobban felgönygyölítik a Szeviép ügyét, egyre inkább tűnik úgy, hogy kb. annyira ártatlan az ügyben, mint Demszky Gábor a 4-es metró 400 milliárdos beruházásának a szétlopásában. Az is lehet, hogy teljesen sajátos téveszméi vannak Botkának az igazság fogalmáról. Lehet, hogy számára az az igazságtétel, amikor Szabó Bálintot, a Szeviép károsultakat képviselő ügyvédet bilincsben vezetteti ki a szegedi közgyűlés terméből, vagy amikor a veszprémi haknin szintén feltűnő Szabó urat a vérszoci aktivisták lökdösik, “igazi” demokrata módjára.

Emlékeztetnünk kell arra is az MSZP-t, hogy pont az ő pártjuk az, ahol a multimilliomosok lehettek kormányfők. Medgyessy Péter a banki világból érkezett, Gyurcsány Ferenc pedig a rabló privatizáció milliárdos haszonélvezőjeként. Gyurcsány tavaly azzal büszkélkedett, hogy csak az Altusból 1,2 milliárd forint osztalékot vett ki. A cégről és leányvállalatairól elég annyit tudni, hogy a Horn-kormány idején a privatizáció nagy nyertesei voltak, ki tudja miért és hogyan…

Igaz, nem illdomos a baloldalt minősíteni, de gyakorlatilag ugyanúgy lehetetlen megállni, mint ahogyan objektíven és pókerarccal beszámolni arról, amikor pl. Falus Ferenc marketing fogásként egy vödör jeges vízzel öntötte le magát. Ugyanígy lehetetlen lenne objektíven megfogalmazni gondolatokat arról, hogy Juhász Péter a cinkosaival egy épület ajtaját dobálja tojásokkal, üvöltözve, és mindezt a facebook oldalán élőben közvetítve. Eszembe sem jut, hogy polkorrekt módon fogalmazzak meg bármit is a mai magyar baloldalról, csak is azt írom és mondom, amit látok, amit látunk! Sokkal inkább aggódok a szereplőik mentális állapotáért, vagy csak megbotránkozom az akcióik színvonala miatt.

A másik aggasztó dolog az, hogy megéltük azt a kort, amikor az MSZMP-nek a szellemi és ideológiai ivadékai magukat demokratának vallják, akik az emberi jogokért sivalkodnak. Akkor miért nem aggódtak a demokrácia alapelveinek érvényesüléséért és a véleménynilvánítás szabadságáért, amikor a nemzet haragjától rettegő, öszödi beszédével lebukó Gyurcsány Ferenc parancsára 2006 őszén a rendőrök szemeket lőttek ki és a békés demonstrálókat is szétverték. Amikor a baloldali és liberális tüntetők és Soros aktivisták ma, 2017-ben állami intézményeket dobálnak meg, illetve rendőröket lökdösnek és azt kiáltozzák, hogy “öld a sz@r rendőrt”, akkor az pedig demokratikus és elfogadható a szocialisták számára?

A baloldal Büsszelben is támadja Magyarországot, feljelentik hazánkat újra és újra az Európai Unió szerveinél, miközben külföldi érdekeket szolgálnak ki. Persze olyankor is külföldi érdekeket szolgálnak, illetve pártérdeket, amikor a tegnap Brüsszelben nem csak a kormány állásfoglalásáért, de a hazánk védelmében is küzdő Orbán Viktor miniszterelnök úr személyét támadják és kormányellenes hangulatot próbálnak generálni. A baloldal támogatná a migránsok betelepítését hazánkba, a törvényhozás akadályozásával, megnyilvánulásaikkal pedig az illegális bevándorlást pártolják teljesen tudatosan. A kormány ezzel szemben megvédi Magyarország határait az illegális bevándorlással és annak veszélyeivel szemben. A baloldal azt persze álproblémának titulálja, illetve idegengyűlölőnek címkézi azt a több mint 3 millió magyart, aki nemmel szavazott a népszavazáson. Elképesztő, hogy az MSZP szolidaritást vállal az iszlám vallású, tömegesen és ellenőrizetlenül kontinensünkre áramlott migránsokkal, de 2004-ben gyűlöletkampánnyal uszított a határon túl élő magyarok kettős állampolgársága ellen.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az MSZP végleg képtelen elérni silány, átlátszó politikájával, hiteltelen politikusaival a választópolgárokat, ez lehet a fő oka a támogatottságuk folyamatos csökkenésének is. Persze, mint tudjuk, a baloldali törpepártok létezése (pl. Együtt,Liberálisok,PM,LMP, stb), és az újak keletkezése (Momentum = SZDSZ 2.), illetve a régen még radikális, mára szocialista, vagy fene se tudja milyen irányulat felé sodródó Jobbik (Simicska-párt) ténykedése is csak tovább rontja a szocialisták helyzetét, több és több részre szelve a baloldali szavazókat.