Halálos kimenetelű vonatszerencsétlenség történt Németországban

Browse By

Két vonat ütközött kedden reggel Felső-Bajorországban, Bad Aibling közelében – számolt be róla a dpa német hírügynökség. Egy rendőrségi szóvivő azt mondta “több halottja” és legalább száz sebesültje van a szerencsétlenségnek. Más források nyolc halottról és 150 sebesültről tudnak.

A baleset a Holzkirchen-Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnál. A Meridian vasúttársaság szerelvényei egyelőre ismeretlen okból ütköztek össze frontálisan az egyvágányos vonalon. A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utazhattak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt valószínűleg nem voltak közöttük.

Bad Aibling

A Bayerische Rundfunk bajor tartományi közszolgálati műsorszolgáltató társaság és a helyi hírportálok jelentései szerint a személyszállító vonatok több kocsija kisiklott és felborult. A halálos áldozatok száma bizonytalan, a szövetségi rendőrség szerint négyen vesztették életüket a balesetben, több médium viszont nyolc halottról ír. A helyzet egyebek között azért nehezen áttekinthető, mert a mentési munkálatokban több szervezet vesz részt, köztük osztrák mentők is.

 

Több halálos áldozata van a bajorországi Bad Aiblingnél történt vasúti szerencsétlenségnek, melyben frontálisan összeütközött két személyszállító vonat.

check this out getautoinsurancesquotes.com