Helyi fidelitasosok trollkodták szét az MSZP kampányrendezvényét

Browse By

A Fidelitas debreceni tagjai és szimpatizánsaik zavarták meg ma az MSZP kampányrendezvényét egy flashmobbal. A szocialisták helyszínen lévő híveinél és hallgatóságánál ezzel alaposan kicsapták a biztosítékot. Heves viták, szóváltások alakultak ki a tüntetők és az ellentüntetők között, ahol az MSZP szimpatizánsai és aktivistái először csak odaálltak a fidelitasosok által a magasba emelt “Ne kockáztassátok a jövőnk!” feliratú molinó elé, hogy kitakarják, majd bele is téptek abba, illetve lökdösték, fenyegették a molinót tartó fiatalokat, akik szinte megállás nélkül sípoltak és kiabáltak be, a beszédet tartó baloldali politikusoknak.

Ott volt az eseményen Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke is, aki szerint: “Nem létező kérdésre nincs jó válasz.”, ezért arra kért mindenkit, október 2-án maradjon otthon.”
A Fidelitas tagjaiból és szimpatizánsaikból körülbelül 30 fős ellentüntető csoport alakult az egyéb hírforrások szerint összesen 80 fős rendezvényen. A fidelitasosok folyamatos fütyüléssel, a “hazaáruló” szó skandálásával, és bekiabálásaikkal  zavarták meg az ellenzéki politikusok beszédét, amelyekből semmit nem lehetett érteni az ellentüntető csoport keltette zaj, illetve a gyenge minőségű hangosítás miatt.

Az MSZP kihelyezett plakátjai előtt állva a párt elnöke azt mondta, hogy szolid kampányt folytatnak a népszavazás előtt,  a pártjuk”nyilakkal lő” a kormány 3,9 milliárd forint közpénzből finanszírozott “ballisztikus rakétáira”. Az ellenzéki pártelnök a menekültkérdést valódi problémának nevezte, de szerinte a népszavazási kérdés nem erről szól, és azt sem lehet tudni, hogy milyen közjogi következménye lesz október másodikának.
Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának elnöke a beszédében – amelyet ugyancsak végig füttykoncert kísért – kijelentette, hogy: “Magyarország nem élhet gyűlöletben, állítsuk meg a gyűlöletet!” – szólította fel  Gurmai Zita a hallgatóságát.

A történek kapcsán a Debreceni Fidelitas a következőt írta hivatalos közleményében:
“A mai napon az MSZP debreceni rendezvénye ellen rendeztünk flashmobot. A flashmobunk célja az volt, hogy emlékeztessük a rendezvényen megjelenő Bangóné Borbély Ildikót, hogy az igazi gyűlöletkampány az az volt amit, a 2004. december 5-i népszavazáskor a szocialisták csináltak, és amelynek Ő volt a plakátarca. A rendezvényen a szocialista szimpatizánsok és aktivisták erőszakosan viselkedtek, emellett több helyen és többször megrongálták a molinónkat. Ezzel kapcsolatosan a Fidelitas debreceni szervezete megteszi a szükséges jogi lépéseket, feljelentést fogunk tenni.”

A Fidelitas tagjai még a helyszínen felhívták a figyelmet arra, hogy Bangóné és a baloldal 2004-ben a tényleges gyűlületkampányban nemet mondott a magyarokra, most, 2016-ban pedig igent mondanak a migránsokra és a kényszerbetelepítésre, most is a migránsok betelepítésén dolgoznak. A helyi fidelitasosok kijelentették, hogy szerintük az MSZP nem törődik a magyar emberekkel, az MSZP nem törődik a magyar emberek érdekeivel, sőt a magyarok biztonságával sem. A rendezvény végén tumultuózus jelenetek zajlottak le az aláírópultnál.
Az ellentüntetők egyik hangadója külön szóváltásba keveredett Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselővel. “Ez volt a gyűlöletkampány” – mutatta fel neki a férfi az MSZP-s politikus arcképével megjelent plakátot, amelyen a kettős állampolgárság elleni kampány arca volt Bangóné a 2004. december 5-ei népszavazás előtt, ahogy azt a fentiekben is írtuk már.
A város főterén kialakult hangzavar és tumultuózus jelenetek közben többen skandálták, hogy “Orbán takarodj!”, “Viktor takarodj!”, az ellentüntetők pedig továbbra is azt, hogy “hazaárulók”.