Holtan találták a debreceni biológust

Browse By

Megtalálták annak a fiatal magyar biológusnak a holttestét, aki fél évvel ezelőtt tűnt el az oroszországi Dagesztánban. A 27 éves Török Pétert március 5-én látták utoljára ismerősei Mahacskalában.

A Debreceni  Egyetemen PHD-t szerzett – extrém túrázásban és a hosszú oroszországi utakban is járatos – fiatalember egyedül indult útnak a Kaszpi-tenger partján fekvő városból, hogy felkeresse a Szulakszkij-kanyont.

Eltűnésekor a baleset mellett felmerült annak lehetősége is, hogy a Kaszpi-tenger mentén fekvő területen lévő fegyveres csoportok rabolhatták el.Márciusban folyamatosan kutattak Török Péter után, a lábnyomát is megtalálták a folyóparton, ám a nyomokból kivehető volt, hogy visszafordult a folyótól. Áprilisban azonban feladták a keresését.

torok_peter

Török Péter Zsolt, aki a Moszkvában tanult a Népek Barátsága Egyetemen (RUDN) majd a Debreceni Egyetemen szerzett PhD-t.

A Regnum.ru tudósítása szerint nem kétséges a személyazonossága, iratait és sátrát is megtalálták a holttest mellett. A nyomok szerint baleset történt, megcsúszott egy sziklán és halálos fejsérülést szenvedett.

Ismerőseitől annyit tudni lehetett, hogy rövid útra készült, nem vitt magával nagyobb mennyiségű élelmiszert és meleg ruhát, tehát azt sem tervezte, hogy az ebben az időszakban még mínuszba hajló éjszakát a szabadban töltse.

index.hu

check this out getautoinsurancesquotes.com