INNOVÁCIÓS IPARTERÜLET ELÉRHETŐSÉGNEK JAVÍTÁSA

Browse By

Megvalósult az „Innovációs iparterület elérhetőségnek javítása” című, TOP-6.1.5-16-DE1-2017-00001 azonosító jelű projekt keretében az István út- Szoboszlói utca csomópont, valamint a Gázvezeték utca korszerűsítése, melyre 440.000.000 forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Az „Innovációs iparterület elérhetőségnek javítása” című projekt átfogó célja volt Debrecen város déli gazdasági területének könnyebb és gyorsabb megközelíthetőségének biztosítása mind a vállalkozások, mind pedig a munkavállalók számára.

A projekt keretén belül megvalósult az István út—Szoboszlói úti csomópont átépítése. A csomópont átépítése szükségszerű volt a közlekedésbiztonság fokozása, valamint a gépjármű torlódások elkerülése érdekében. A beruházás részeként a 4. sz. főúton Hajdúszoboszló irányából egy önálló jobbra kanyarodósáv megépítése, illetve a meglévő, balra kanyarodósáv meghosszabbítása valósult meg, a Centrum felől pedig a módosult forgalmi rend szerinti egyenes-jobbra és egyenes-balra sávok járulnak hozzá a csomópont áteresztőképességének a növeléséhez. A csomópont István úti ágán a Vértesi út irányából sziget átépítéssel egyenes-jobbra és egyenes-balra forgalmi sávok kerültek kialakításra, melyel minden irány elérhetősége biztosított lett. Az önkormányzati ág Centrum felőli szakaszán a gyalogos átkelőhely meghosszabbítása mellett került kialakításra két fogadó sáv a korábbi egyhez képest. A fejlesztéssel a csomópont áteresztő képességének javulása várható. A beruházás során vízépítési munkákra, valamint az István úti ágon a kopóréteg teljes felületű aszfaltozására is sor került.

A projekt részét képezte továbbá a Gázvezeték korszerűsítése is, melynek keretében megvalósult a Gázvezeték utca—Mikepércsi út és Öreg J. utca közötti szakaszának burkolatszélesítése, valamint a Gázvezeték utca—Mikepércsi út, Gázvezeték utca—Keve utca, Gázvezeték utca—Epreskert utca és Gázvezeték utca Öreg János utca csatlakozásának korrekciója. Sor került továbbá a vonalas infrastrukturák korszerűsítésére, autóbuszöblök, megállók fejlesztésére, valamint az érintett útszakaszon a meglévő és hiányzó járdaszakaszok fejlesztése is. A csomópontok kialakítása során jelentős figyelmet kapott az, hogy az áthaladó forgalom baleseti kockázatai minimálisak legyenek, melynek érdekében a lehetséges csomópontokban jelzőlámpával szabályozott kijelölt gyalogos átkelőhelyek létesültek.  A beruházás biztosítja a biztonságos közlekedési feltételeket valamennyi közlekedő számára.

A projekt kivitelezési munkálatait az István út- Szoboszlói utca csomópontban a Nagymester Kft, a Gázvezeték utca korszerűsítése projektelem esetében a D-Profil Kft. és a Zöldfény Lámpatelepítő- és Szervíz Kft. végezte.

check this out getautoinsurancesquotes.com