A Karitatív Testület rászorulóknak gyűjt élelmiszert a Kishegyesi úti TESCO áruházban

Browse By

2016. október 5. és 26-a között adománygyűjtést szervez a Debreceni Karitatív Testület a városunkban élő rászoruló gyermekek és családjaik megsegítésére.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította világélelmezési napnak október 16-át. A szervezet feladata a tagállamok táplálkozási és életszínvonalának emelése az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek termelésének és hatékony nemzetközi elosztásának segítségével. A magyar kezdeményezés szerint a Magyarországon szokásos aratás kezdetén, Péter-Pál napján lett volna, végül a FAO születésnapját választották. A fejlődő országok kérésére ez a nap nem az aratásról, hanem az éhínség elleni küzdelemről szól. Az október 16-i világnap az ötletadója a Karitatív Testület tagszervezetei, valamint a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat háromhetes gyűjtőakciójának.

A debreceni Kishegyesi úti TESCO-ban szervezett folyamatos gyűjtéshez csatlakozók adományaikat, felajánlásaikat a TESCO-ban kihelyezett gyűjtőpontoknál adhatják át. A Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei is csatlakoztak  gyűjtéshez, ahol családok és az oktatási intézmények pedagógusai segítenek a debreceni rászoruló családokon. Az akcióhoz hozzájárulni szíveskedők  akár a legkisebb mértékűnek tűnő segítségnyújtással is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az őszi szünetben sok-sok nélkülöző család számára tudjanak csomagot osztani a szervezők. Elsősorban tartós élelmiszereket, illetve tisztítószereket várnak.

nevtelenOktóber 16-án a helyszínen tart sajtótájékoztatót: Balogh Barnabás, a Debreceni Karitatív Testület elnöke, Horgos István, a debreceni Kishegyesi úti TESCO Áruház vezetője, valamint Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke.

Mi, a szerkesztőség nevében pedig arra kérnénk Titeket, Kedves Olvasóinkat, hogy csatlakozzatok ehhez a nemes kezdeményezéshez, hisz nem csak karácsonykor helytálló és aktuális érzés az, hogy: Adni Jó!