“Kedv, remények, trillák…” – Megzenésített versekkel lehet pályázni!

Browse By

Idén is meghirdette tavaly elindított nagysikerű versmegzenésítési pályázatát a Debreceni Művelődési Központ. 

Jantyik Zsolt a pályázatról tartott keddi sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a Debrecenhez kötődő költők verseinek megzenésítésére rendezett tavalyi vetélkedő sikere bebizonyította: “van jövő, a fiatalok szeretik a költészetet”.

10982237_682742558514694_4169399725479438671_n
Mohos Péter, a DMK zenész klubjának vezetője felidézte, hogy tavaly 16 amatőr énekes, illetve formáció jelentkezett az akkor csak Hajdú-Biharban meghirdetett pályázatra.
Az idén már most ennél több az érdeklődő a vetélkedőre, amelyre Hajdú-Bihar mellett Békés, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből is jelentkezhetnek a pályázók – tette hozzá, megjegyezve, hogy az elkövetkező években az egész országra, sőt a határon túlra is szeretnék kiterjeszteni a “Kedv, remények, trillák…” című versmegzenésítési pályázatot.
Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere kiemelte: a kulturális intézmények működtetése és a kulturális programok biztosítása mellet a városvezetésnek az is feladata, hogy elősegítse azoknak az irodalmi kincseknek a megőrzését és népszerűsítését, amelyeket “a magyar irodalom hosszú évszázadok alatt kitermelt magából”.
A zene olyan közvetítő közeg, amely iránt nagy az érdeklődés: a zene mindenkit megérint, és a magyar költők veretes szövegeivel utat talál magának a különböző generációkhoz – magyarázta az alpolgármester.
Ráckevei Anna színművész, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház igazgatója, a versmegzenésítési pályázat zsűritagja szerint a kezdeményezés arra ösztönzi az embereket, hogy kipróbálják magukat a művészetekben.
A pályázat beadási határideje március 20., a beküldött művek előzsűrizésen vesznek részt, a legjobb produkciók pedig a zsűri és a közönség előtt mutatkoznak be április 15-én a Debreceni Művelődési Központban.

MTI

check this out getautoinsurancesquotes.com