Kertségi Fejlesztési Program: Újabb utcákban folytatják a közvilágítás fejlesztési munkákat

Browse By

A Kertségi Fejlesztési Program keretében az elmúlt hat évben csaknem 300 millió forintot költött a hálózat bővítésére közvilágítás-fejlesztés terén az önkormányzat. Az idei évben újabb 45 millió forintot fordítanak a rendszer bővítésére.

Az Új Főnix Terv és a Fidesz-KDNP frakció képviselőcsoportja egyaránt kiemelt figyelmet fordít a kertségekben élők életkörülményeinek javítására. A közelmúltban a Kondoroskert több utcájába kerültek új villanyoszlopok. Danku Attila képviselő aktív közreműködésével többek között a Rizling utcán, a Bakator utcán, a Bazsalikom utcán, Kéknyelű utcán és Vasfű utcán építették ki a hálózatot. Ezt a programot fogják most folytatni.

A városrészben idén két ütemben tervezik a közvilágítás fejlesztési munkákat. Az első ütemben a Kéknyelű utca és a Szilváni utca torkolatában (1db), a Szilváni utca mentén (2 db), a Sáfrány utcán (3 db) és az Iringó utcán (4 db) kerül ki összesen 10 darab villanyoszlop, amelyen korszerű, LED lámpák világítják meg az utcát. Az első ütem májusban épül ki.

A második ütemben a Borágó utcán (3 db), a Gyűszűvirág utcán (4 db), a Bazsalikom utcán (5 db), a Majoranna utcán (5 db), a Tramini utcán (3 db) és a Szömörce utcán (1 db) közvilágítási lámpa kiépítését tervezik 2017 második felében. A mostani fejlesztés több, mint 4 millió forintba kerül.

IMGP2215

(Széles Diána alpolgármester (középen) és Türk László, a 6. számú választókerület fideszes képviselőjelöltje

A Kertségi Fejlesztési Program 2012-es indulása óta idén kapják a fejlesztések a legmagasabb forrást. Míg tavaly valamivel több mint 2,4 milliárd forint állt rendelkezésre, idén ez az összeg már 2,7 milliárd forint. Az elmúlt öt évben összesen több mint nyolc milliárd forintos összeggel működött a kertségi fejlesztési program. Mindez a debreceni polgárok hétköznapi életét tudja komfortosabbá tenni.

A program négy jelentős területet érint, ez az úthálózatfejlesztés, a Nagysándortelep vízelvezetése, a keleti városrész csapadékvízelvezetése, valamint kerékpárutak építése.