Kijutott a női kézilabda válogatott az Európa-bajnokságra!

Browse By

Kijutott a decemberi, svédországi Európa-bajnokságra a magyar női kézilabda-válogatott, miután a selejtező utolsó előtti fordulójában 32-23-ra legyőzte a házigazda szlovák csapatot Nagymihályon.

Eredmény, Női Eb-selejtező, 5. csoport, 5. forduló:
Szlovákia – Magyarország 23-32 (12-15)

A két együttes októberi összecsapásán a magyarok 32-19-re nyertek, és az örökmérleg is nagy magyar fölényt mutatott: 14 győzelem, két döntetlen és egy vereség (még 1996. február 4-éről).

A 4. percben már 4-0-ra vezetett a magyar válogatott, miközben a hazaiak még büntetőt is rontottak. A lassan ébredő szlovákok – soraikban a Mosonmagyaróváron szereplő Monika Rajnohovával és az MTK-s Martina Bacikovával – felzárkóztak egy 4-1-es szakasszal. A magyarok is hibáztak hétméterest, majd jött az egyenlítés (12. perc, 6-6) és a magyar időkérés. A folytatásban sikerült megtörni a hazaiak lendületét, erre pedig ők próbálták rendezni soraikat, ám utána két emberelőnyt is elpuskáztak.

A szünet előtt rövid ideig a szlovákoknál volt az előny – emberhátrányban alakították 11-10-re az állást –, de a hajrá a magyaroknak sikerült jobban.

A fordulást követően a magyarok fegyelmezettebben játszottak, és nem hagyták feljönni az ellenfelet. Negyedórával a vége előtt már 14-22 volt az állás. Az újabb időkérés sem segített, az 51. percben két számjegyűre nőtt a különbség (16-26), és ezt majdnem sikerült megtartani a lefújásig.

Az Elek Gábor, Ambros Martin kettős a finnek elleni érdi találkozóval köszön el a szövetségi kapitányi poszttól. Július 1-jétől Kim Rasmussen veszi át a csapatot, a dán szakember megbízatása négy évre szól.

A nap másik mérkőzésén:
Finnország – Lengyelország 11-33 (3-17)

A csoport állása:
1. Lengyelország 8 pont (135-96)
2. Magyarország 8 pont (154-117)
3. Szlovákia 4
4. Finnország 0

A csoportelsőség a magyarok és a lengyelek között dől el. Az egymással szembeni eredmények tekintetében a magyar válogatott a jobb, így már akkor is kedvezőbb helyzetből várhatja az Eb-csoportok június 10-i, göteborgi sorsolását, ha a lengyelekével azonos pontszámmal zár.

A lengyelek szombaton a szlovákokat, a magyarok pedig vasárnap a finneket fogadják.

 

 

 

 

Forrás

check this out getautoinsurancesquotes.com