Lelőttek egy bevándorlót a szlovák rendőrök

Browse By

A határőrség és vámhivatal munkatársai négy személyégkocsit tartóztattak fel vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Nagymegyeren. Az autókban embercsempészek szállítottak menekülteket. Az egyik kocsira rálőttek, egy személy megsérült.

Slovak police control border crossers at a checkpoint of the Slovakian-Hungarian border near Rajka (Hungary) and Cunovo (Slovakia) on September 14, 2015. Slovakia is boosting border controls along frontiers with Austria and Hungary, its interior ministry said, a day after EU neighbour the Czech Republic ramped up controls along its border with Austria.    AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI / AFP PHOTO / SAMUEL KUBANI

Fotó: AFP

A személykocsik a magyar-szlovák határon átlépve érkeztek az országba. A SITA hírügynökség információi szerint az egyik kocsi nem állt meg a felszólításra, így a határőrök rálőttek a menekülő járműre.
A lövöldözésben egy az embercsempészek kocsijában ülő menekült nőt eltaláltak, a golyó a tüdejét érte.

A feltartóztatott menekülteket a határőrök átadták az illegális migrációval foglalkozó rendőri egységnek.

A szlovák-magyar határon azt követően növekedett meg az áthaladó menekültek száma, miután Ausztria szigorította a határellenőrzést Magyarország felől. Az embercsempészek ezért Szlovákia, vagy Csehország felé próbálnak kerülni. A menekültek célállomása általában Németország.

Forrás

check this out getautoinsurancesquotes.com