Letették a Forrest Offices Debrecen irodaház alapkövét

Browse By

Ünnepélyes keretek között rakta le Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László országgyűlési képviselő, Mészáros József, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt igazgatóságának elnöke és Szűcs Gyula, a Hunép Universal Építőipari Zrt elnök-vezérigazgatója az új irodaház alapkövét 2017. augusztus 30-án Debrecenben, a Tüzér utcán.

A 3 külön szárnyból álló épület 5 emeleten összesen mintegy 22.000 négyzetméternyi flexibilisen osztható irodaterületet és 198 parkolóhelyet biztosít, de kiváló a megközelíthetősége közösségi közlekedéssel és kerékpárral is.

Az “A” kategóriás, LEED Gold minősítésű Forest Offices Debrecen iránt nagy az érdeklődés az SSC/BPO, azaz a nemzetközi szolgáltató központok és az üzleti folyamatok kiszervezésével foglalkozó cégek körében. Ez az ágazat fejlődik ma a legdinamikusabban Magyarországon. Országosan mintegy 35 ezer munkahelyet teremtettek és évente 10 százalékkal bővül a foglalkoztatottak száma.

A debreceni gazdaságban is egyre jelentősebb súllyal van jelen a nemzetközi üzleti szolgáltató szektor. Jelenleg 3 ezer dolgozónak adnak munkát ezek a vállalatok. Ezzel Debrecen Budapest után a legnagyobb SSC központ az országban. A beköltöző cégek terveitől függően 2000-2500 munkavállaló dolgozhat majd az épületben, így 2018 végére akár megduplázódhat az ebben a szektorban dolgozók száma Debrecenben.

A komplexum környezetbarát, energiahatékony építészeti megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel, terasszal, kávézóval és étteremmel hangulatos környezetet teremt a nagyerdei övezetben. Ezáltal a környéknek új arculata alakul ki, igazodva a környezetében lévő új, modern épületekhez (Campus, Főnix Csarnok, Debreceni Sportuszoda).