Létrejött a Médiacentrum Debrecen

Browse By

Tegnap jelentették be Kelet-Magyarország legnagyobb  médiaegységének, a Médiacentrum Debrecennek a megalakulását. Novembertől egy médiaportfólióban, egy név alatt egyesül a Debrecen Televízió, a Debrecen Rádió FM95, a Dehir, a Korzó és a Médiaműhely.

A debreceni önkormányzat médiacégeinek átszervezésével olyan médiacentrum  alakult tehát a városban, ahol: a helyi televízió, az önkormányzati rádió és internetes portál, az írott sajtó és a filmeket készítő médiaműhely együttműködésével a hatékonyságot is szeretnék növelni.  Ráadásul a struktúra mellett a látványvilágban is hatalmas változásokat eszközölnek. Már teszteli az új virtuális stúdióját a televízió.  – mondta Papp László polgármester csütörtökön a helyi tévé stúdiójában tartott sajtótájékoztatón, majd kijelentette: új korszak kezdődött a debreceni média világában.

Papp László kiemelte: a határon túli terültekre is kiterjedően régióvezetői szerepre törekvő Debrecen az utóbbi években sokat változott.
E változás újabb lépése a Médiacentrum Debrecen létrejötte, amely a jövőben meghatározó lesz a regionális hírszolgáltatásban – fűzte hozzá.
Szabó József, a centrum ügyvezetője elmondta: a 280 millió forintos költségvetésből gazdálkodó médiacentrum 70 dolgozót foglalkoztat.    Költségvetéséből 60 millió forint az önkormányzati megrendelés, a többit saját bevételként, főként reklámokból teremtik elő.
Vida Gyula főszerkesztő tájékoztatása szerint már megkezdődött az új virtuális stúdió tesztelése, a nézők decembertől láthatják a változásokat.
A fejlesztési tervek között szerepel egy új, HD-technológiás közvetítő kocsi beszerzése is – jelezte.

 

mti.hu

check this out getautoinsurancesquotes.com