Mától ingyen internetezhetünk a debreceni villamosokon

Browse By

Az összes debreceni villamoson – szám szerint 29 járművön –, s mind a két vonalon elérhető a DKV Free WiFi szolgáltatás 2017. május 10-től.

A fejlesztés hírét sajtótájékoztató keretében jelentették be a szolgáltatás indításának napján. Széles Diána, Debrecen alpolgármestere üdvözölte a kor szellemének és igényeinek tökéletesen megfelelő kezdeményezést. Mint kiemelte, köszönet illeti a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.-t, hogy a város Smart City elnevezésű programjához illeszkedve végrehajtotta ezt a fejlesztést. Bizonyos, hogy a debreceniek, illetve a villamosokon utazók körében nagyon népszerű lesz a szolgáltatás.

Nagy Attila, a cég vezérigazgatója elmondta: 2016 októberében szereltek fel két wifi-berendezést villamosokra és kettőt trolibuszokra, s folyamatosan tesztelték az eszközöket. Mától az összes – vagyis 29 – debreceni villamoson utazók használni tudják a DKV Free WiFit.
A sajtótájékoztatón részt vett Molnár András, a Debreceni Kosárlabda Akadémia egykori magyar válogatott játékosa is, aki a DKV Free Wifit kipróbálandó elsőként az amerikai profi kosárlabda-liga, az NBA nyugati főcsoportjának elődöntőjében május 9-én játszott San Antonio Spurs – Houston Rockets párharc 5. meccsének összefoglalóját kívánta megnézni.

A díjmentesen használható wifi-hálózat mostantól a DKV Zrt. minden régi (KCSV) és új (CAF) típusú villamosán elérhető, mind az 1-es, mind a 2-es vonalon.

A csatlakozáshoz nem kell mást tenni, mint engedélyezni a mobil készüléken (mobiltelefon, laptop, tablet, PDA) a wifi-hálózatok elérését, majd kiválasztani a DKV Free WiFi nevű nyílt hálózatot. A Felhasználási feltételek elolvasása és elfogadása után a csatlakozás automatikusan megtörténik.

check this out getautoinsurancesquotes.com