Megelégelték a sok balesetet a debreceni rendőrök

Browse By

Közlekedésbiztonsági akciót szervezett kedd estére a Debreceni Rendőrkapitányság a Debrecent Létavértessel összekötő, 4814-es számú úton. Azért ott, mert az útszakaszon tavaly és idén több súlyos sérüléssel járó és sajnos halálos kerékpáros baleset is történt.

Győrfi Dávid százados, a Debreceni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának osztályvezető-helyettese elmondta, egy új módszerrel is próbálkoztak. Egy fényvisszaverő spray-vel festették be a kerékpárokat, mely nappali fényviszonyok mellett láthatatlan, éjszaka azonban segít abban, hogy a gépjárművezetők hamarabb észleljék a bicikliseket. Az ellenőrzésen elhangzott, ilyen spray-t lehet vásárolni bicikliboltokban is, s természetesen csak annak fújták le a bringáját, aki hozzájárult. A százados egyébként úgy tudja, ezzel a módszerrel először a debreceni rendőrök próbálkoznak.

Győrfi Dávid arra is figyelmeztetett, hogy ősszel már hamarabb sötétedik, így hosszabb az az időszak, melyben már nagyobb veszélyben vannak a biciklisek, ezért azt javasolja mindenkinek, használja a láthatósági eszközöket.

 

Forrás

check this out getautoinsurancesquotes.com