Megtartották a debreceni Ady Endre Gimnázium energetikai felújításának projektzáró rendezvényét

Browse By

 

Rózsavölgyi Gábor intézményvezető köszönti a megjelenteket.

Rózsavölgyi Gábor intézményvezető köszönti a megjelenteket.

A projekt fő prioritása az 1980-as évek elején épült Debreceni Ady Endre Gimnázium épületének energetikai korszerűsítése, energiahatékonyságának javítása volt. A korszerűsítés keretén belül külső hőszigetelés, külső nyílászáró-csere, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése valósult meg. Továbbá felújításra került a villámvédelmi hálózat és kiépült egy modern épületautomatizálási hálózat is. Az épület villamos energia ellátáshoz szükséges villamos áramot, pedig a felszerelésre került napelemes rendszer biztosítja.

 
Jelen projekt keretén belül mérőszenzorokat építettek be a közműfogyasztás valós idejű mérésére, az épület helyiségeiben nyomon követhető lett a belső hőmérséklet változása, a tanrendhez, a tantermek kihasználtságához igazíthatóvá vált a fűtés. A korszerűsítési tevékenységhez kapcsolódó az energiamenedzsment rendszert működtető személyzet és az intézmény tanárai részére az energiahatékony üzemeltetéssel és energiatudatos magatartással kapcsolatos továbbképzés valósult meg.

Széles Diána alpolgármester ismerteti a projekt részleteit.

Széles Diána alpolgármester ismerteti a projekt részleteit.

Ezen kívül az energiahatékonysággal kapcsolatos tudatosság és oktatás keretében szemléletformálási kampány lebonyolítására került sor 2016. november 09-én és 2017. február 07-én az iskola tanulói, tanárai, a szülők, valamint más intézmények fenntartói és a helyi lakosság részére, akik megismerhették az újonnan kiépült rendszer előnyeit és megfelelő használatát.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata – 85%-os támogatási intenzitás mellett – 136.007.280 forint támogatást nyert.