Megújul a honvéd utcai bölcsőde

Browse By

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, „A Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-15-DE1-2016-00018 azonosító jelű projekt keretében a bölcsőde épületének korszerűsítésére, hatékonyabb energiahasználatára és a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésére 200.000.000 Forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el.

„A Honvéd Utcai Bölcsőde épületének energetikai korszerűsítése” című projekt átfogó célja Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában lévő Honvéd Utcai Bölcsőde (4026 Debrecen, Honvéd utca 20-22. szám) épületének komplex energetikai felújítása, korszerűsítése, mellyel csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása, valamint ezeknek a klímaváltozásra gyakorolt hatása lokális és globális szinten egyaránt. A felújítás az ingatlan korszerűsítése mellett hozzájárul a munkafeltételek javításához, a környezettudatossághoz, az esélyegyenlőség elvének érvényesüléséhez, s lehetővé teszi a bölcsőde akadálymentes megközelítését. A projekt keretén belül megvalósul a bölcsőde épületének külső homlokzatának, lábazati falának és a födémnek a polisztirolhab hőszigetelése. Továbbá az épületvillamossági és épületgépészeti rendszereinek korszerűsítésre is sor kerül. Fűtését, melegvíz ellátását talajszondás hőszivattyús fűtési rendszer fogja biztosítani. Megtörténik a jelenlegi fa nyílászárók cseréje 3 réteg üvegezésű, fokozott hő és hangszigetelt nyílászárókra. Az elsődleges bejárathoz közel akadálymenetes wc kerül kialakításra. Az épület helységeinek komfort szintjét hővisszanyerős szellőztetés fogja emelni.

A projekt kivitelezési munkálatait aT+C Company Kft. végzi. A munkaterület átadása, valamint a kivitelezési munkálatok 2019. tavaszán megkezdődtek.

A projekt várható befejezése 2019. november hónap. A projekt 200.000.000 Forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból valósul meg.

check this out getautoinsurancesquotes.com