Mobilokat lopott, de egy lány észrevette

Browse By

A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 23 éves férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint három mobiltelefont és egy pénztárcát tulajdonított el.

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást B. Szilveszterrel szemben.
A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. október 22-én 2 óra 30 perc körül egy Debrecen, Nagyerdő területén található szórakozóhelyen egy lány háta mögött táncolt, hozzásimult, majd megpróbált a sértett táskájába belenyúlni, de cselekményét egy vendég észrevette és a biztonsági őrhöz kísérte. A biztonsági őr a férfit a helyszínen visszatartotta és bejelentést tett a rendőrségre. A rendőrök a 23 éves fiatalembert igazoltatták, majd ruházatának átvizsgálása során előkerült további két mobiltelefon és egy bankkártya, amelyek eredetével nem tudott elszámolni. A járőrök a budapesti lakost elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A terhelttől a lefoglalt mobiltelefonokat és pénztárcát a rendőrök visszaadták tulajdonosaiknak.
A nyomozók B. Szilvesztert gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Debreceni Járásbíróság 2015. október 24-én a gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
A megalapozott gyanú szerint a férfi 2015. október 8-án, egy debreceni szórakozóhelyen megismerkedett egy fiatal lánnyal, akinek bizalmába férkőzött, majd kollégiumi szobájából ellopta a mobiltelefonját és sietősen távozott.
A rendőrség a budapesti lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Police.hu