Nem csak elcsapták, de fel is jelentették

Browse By

A KRESZ szabályait mindenkinek be kell tartania. Ezért is indul eljárás a kerékpáros ellen, akit a zebrán elsodort egy gépjármű.

Kedd este, 19 órakor az István út és a Kishegyesi út kereszteződésében két fiatal, egy fiú és egy lány akart átkelni a zebrán biciklivel, amikor a baleset megtörtént. A sofőr azonnal megállt és a lány hogyléte felül érdeklődött, de mivel nem történt személyi sérülés, nem kellett mentőt hívni, így továbbhajtott.

Nem sokkal később, amikor ugyan abba az irányba autózott visszafelé meglátta, hogy rendőrök gyülekeznek a helyszínen. Valószínűleg egy szemtanú értesíthette őket. A gépjárművezető a rendőröknek is elmesélte részletesen a történteket, akik megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, hiszen nem beszélhetünk cserbenhagyásos gázolásról. Viszont a kerékpáros lánnyal szemben a KRESZ 54.§ (4) bekezdésébe ütköző szabálysértés elkövetése miatt eljárás indul.

A KRESZ szerint a kerékpárosnak a bicikliről le kell szállnia és azt maga mellett tolva gyalog kell átkelnie, a gyalogosokra vonatkozó szabályok szerint. Ezt viszont nagyon sok biciklis figyelmen kívül hagyja vagy az információ hiánya miatt vagy csak pusztán nemtörődömségből.

Pedig túlzások nélkül, nagyon sok biciklist érintő baleset történik Debrecenben, amit egy kis odafigyeléssel meg lehetne előzni. Múlthéten is, szeptember 17-én  a Bethlen és a Hatvan utca kereszteződésében ütöttek el egy kerékpárral közlekedő fiatal lányt, szeptember 18-án pedig a Sámsoni út és a Pázsit utca kereszteződésében történt baleset.

Forrás Dehir

check this out getautoinsurancesquotes.com