Összefogtak a debreceniek: három és fél tonnányi tartós élelmiszert gyűjtöttek rászorulóknak

Browse By

Példaértékű összefogás: debreceniektől a debrecenieknek. Az Élelmezési világnap alkalmából a Debreceni Élelmiszermentő Hálózat és a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei tartós élelmiszer-gyűjtő akciót szerveztek.  

Az adakozók elkötelezettségének és a szervezőknek köszönhetően az őszi tanítási szünet kezdetén 214 diák kap az összegyűlt adományokból, de nagycsaládosoknak és más, segítségre szoruló embereknek is jut majd városszerte a tartós élelmiszerekből. Az akcióban 9 szervezet vett részt: a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Debreceni Csoportja, a Szent Anna Főplébánia Caritas Szervezet Nappali Intézménye, a Héra Családsegítő Szolgálat, a Víg Vándor Alapítvány, a Lépéselőny Közhasznú Egyesület, a Tégláskerti Református Missziós Egyházközség, a ReFoMix Nonprofit Kft., valamint „A család a jövő alapja” Közhasznú Alapítvány.

E nemes kezdeményezést segítve a debreceni Auchan, Metro, Spar és Tesco áruházak biztosítottak lehetőséget a gyűjtés lebonyolítására.

A szociálisan érzékeny, empatikus és mások nehézségeit szívén viselő polgároknak köszönhetően 3,5 tonna élelmiszeradományt sikerült összegyűjteni. Az akcióhoz csatlakozott a Civita Food Kft., amely 1500 csomag gluténmentes száraztésztát ajánlott fel, továbbá csatlakoztak a Debreceni Szakképzési Centrum tagintézményei is, ahol családok és az oktatási intézmények pedagógusai adományozhattak a debreceni rászoruló diákok, valamint a rászoruló családok részére az őszi szünet idejére.

Az élelmiszeradományokat az előző évhez hasonlóan az őszi szünet kezdetén kapják meg a rászorulók, hogy ezzel is könnyebbé váljanak a debreceni családok mindennapjai

Az eseményen ott volt Széles Diána alpolgármester asszony is, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, aki a következőt mondta:
“Ami marad adomány, azt szeretnénk szétosztani a  Debreceni Karitatív Testület több tagszervezetének is, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy milyen rászorultak vannak egy adott karitatív civil szervezetnél. Őket mindig kiszolgáljuk minden adománygyűjtésünkből.”

 

kiemelt kép: dehir.hu