Pósán: A gyermekek felkészültsége a legfontosabb kérdés

Browse By

A debreceni kormánypárti képviselő a kulturális bizottság ülését követően üdvözölte, hogy mind az oktatási államtitkár, mind a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója megelégedéssel fogadta a párbeszéd megindulását és biztatónak tartotta az első lépéseket. Külön kiemelte, hogy a kerekasztal konkrét ütemtervet dolgozott ki világos határidőkkel és világos feladatkijelöléssel, amit nagyon gyakorlatias megközelítésként értékelt.

Fotó: facebook.com

Fotó: facebook.com

A kulturális bizottság alelnök hangsúlyozta, hogy soha nem tagadták, hogy vannak problémák az oktatási rendszerben és nem is lehet majd soha azt mondani, hogy az problémamentes, de azt állítani, hogy minden rossz, szerinte egész egyszerűen felelőtlen és kizárólag politikai felhangokat szolgál. Véleménye szerint az ellenzéki pártok képviselői “nem tudtak kibújni a bőrükből” és továbbra is át kívánják politizálni az oktatás azon kérdéseit is, amelyek tipikusan szakmaiak.

A képviselő a legfontosabb kérdésként beszélt a gyermekek tudásáról, felkészültségéről, s arról, hogy ehhez motivált és jó pedagógusok kellenek. Mindehhez azokat a feltételeket, amelyek aktuálisan problémát okoznak, át kell nézni, ki kell javítani – mondta, hozzátéve: ez indult el a kerekasztal működésével.

MTI

check this out getautoinsurancesquotes.com