Pósán László: Amikor az MSZP azt mondja, fizessenek a gazdagok, az annyit jelent, hogy kőkeményen megadóztatnák a középosztályt

Browse By

Fizessenek a gazdagok! Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót Gurmai Zita, az MSZP elnökségi tagja szerdán Debrecenben. Sajtótájékoztatóját követően Dr. Pósán László, a Fidesz debreceni országyűlési képviselője reagált közleményében.

Gurmai Zita úgy véli, hogy jövőre elszámoltatás lesz, ezért van oka félni a politikai haszonlesőknek, akiket nem a vállalkozói kockázatvállalás tett vagyonossá a szocialista politikus szerint. Gurmai Zita hozzátette: az ebül szerzett vagyonnak nincs pártszínezete.

Pósán László a reakciójában arra hívja fel a figyelmet, hogy a rendszerváltás utáni magyar politikai életben pontosan az MSZP az a párt, ahol milliomosok lehettek kormányfők, Medgyessy Péter a bankárvilágból jött, Gyurcsány Ferenc a rablóprivatizáció haszonélvezőjeként, azon gazdag emberek körébe tartoznak, akik csak szavakban képesek a kisemberek napi problémáival azonosulni, soha nem élték meg azt a helyzetet, amiről egyébként olyan nagy elánnal és empátiával próbálnak beszélni. Az MSZP-nek az a hozzáállása, hogy fizessenek a gazdagok, az elmúlt szocialista kormányok rossz tapasztalata alapján annyit jelent, hogy kőkeményen megadóztatják a középosztályt

Pósán László arra is felhívta a figyelmet, hogy a szocialisták számára mindenki potenciálisan megadóztatandó alany. Arcpirítónak véli, hogy azok a szocialisták beszélnek törvénytelen gazdagodásról, akiknek a kormányzása alatt a korrupció minden képzeletet felülmúlt, a 4-es metró 400 MRD-os beruházásának egyharmadát szőrén-szálán eltüntették, a Szeviép károsultjai futnak a pénzük után, Botka László pedig, aki szereti a trópusi búvárkodásokat, szegény emberhez méltóan csak a Maldív-szigetekre jár nyaralni, kőkeményen tagad.

botkabuvar4

(A fotó 2011-ben készült, amikor is Botka László a Vörös-tengerben kalandozott. A fotókat akkor megosztotta közösségi oldalán, mára azonban eltávolította onnan.)

Botka László a múlt héten újabb botrányba keveredett. A szegedi közgyűlés ülésén megjelent Szabó Bálint, aki évek óta képviseli azt a 433 kisvállalkozót, akiket a Szeviép szegedi építőipari cég a gyanú szerint tönkretett, 11 milliárd forint adósságot maga mögött hagyva. Szabó a károsultak nevében petíciót akart átadni Botkának, illetve megzavarta az ülést viselkedésével. Szabó arra kérte a szegedi polgármestert, hogy segítse őt feltáró munkájában, és megismételte azokat az állításokat, miszerint Botka letagadta, hogy szerződést kötött volna a szegedi önkormányzat a Szeviéppel 2 milliárd forint értékben.

A napokban derült ki az is, hogy Botka László elfelejtette beleírni a vagyonnyilatkozatába a 25 millió forintot érő amerikai terepjárót, amellyel közlekedik.
Botka-luxus-autó-Grand-Cherokee-fotó-Ripost-1-e1491210531496-1280x849

(fotó: lokal.hu)

Pósán László a reagálása végén pedig a következőket írta: “Gurmai Zita mondandójával rossz helyre kopogtatott, a saját pártházának ajtaján kellene először ezzel belépnie és a saját háza táján kellene keresnie az ebül szerzett javak gazdáit is.”

A búvárkalandról készült többi fotót a szegedma.hu oldalon, IDE kattintva tekinthetik meg.