Tájékoztató rendezvényt tartottak civil szervezetek részére

Browse By

Kedd késő délután rendezett eseményen megtelt a debreceni Ifjúsági Ház galériája. A megjelent előadók a civil alap pályázati lehetőségeiről, nehézségéiről és az elszámolással kapcsolatos részletekről tájékoztatták a megjelent szervezetek képviselőit. 

dbrc-2

Fotó: dbrc.hu

A város képviseletében Széles Diána alpolgármester kiemelte, hogy Debrecenben jelenleg 1600 civil szervezet van bejegyezve, aminek közel negyede működik aktívan. Ők idén összesen 20 millió forintra pályázhatnak. Ezen felül támogatnak karitatív tevékenységeket.

“Nagyon sok olyan kérés van, hogy egyes eseményeken támogassuk, segítsük őket. Vagy bizonyos családokat segítsünk. Erre alakította az önkormányzat a Debreceni Karitatív Testületet, ami 17 civil szervezetből áll” – mondta el Széles Diána.

A megjelent civilek közül sokan kíváncsiak voltak, hogyan pályázhatnak városi forrásokra. Szentei Tamás a város kulturális osztályának vezetője tájékoztatta a megjelenteket a folyamatról. Továbbá kiemelte, hogy az Orbán-kormány az önkormányzatok adósság-konszolidációjának köszönhetően tud a város többlet forrást biztosítani a civil szervezetek részére.

dbrc-1

Fotó: dbrc.hu

Dr. Sarkadi Anikó, a Debreceni Törvényszék Polgári-Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetője ismertette a megjelent hallgatósággal a civil szervetek az új Ptk-nak való megfelelését, valamint az egyéb adminisztrációs hibákra hívta fel a figyelmet.

A rendezvényt a Hajdú-Bihar megyei Civil Információs Centrumként működő, Civilek a Fiatalokért Egyesület szervezte.

check this out getautoinsurancesquotes.com