Tényleg kieshet a Loki a bajnokságból?

Browse By

Utoljára a 2001-2002-es bajnokság fő szakaszában rajtolt ilyen rosszul a Loki, amikor is kieső helyen végzett.  Csak a BKV Előre visszalépésének köszönhette, hogy bent maradt az első osztályban.

Utóbbi kitételnek azért van jelentősége, mert a bajnoki átszervezés miatt abban az idényben alapszakaszra (két nyolcas csoport) és rájátszásra (tizenkét csapat) bontották szét a szezont.

Előbbiben a DVSC még jól kezdett (10 forduló után 4–2–4-es mérleg, 14 pont volt a teljesítménye), utóbbiban viszont pocsékul (2–0–8, 6 pont, de ehhez hozzájött még az alapszakasz 4. helye után járó 3, tehát hivatalosan 9-cel állt a Loki) – ez is hozzájárult ahhoz, hogy a kieső, 11. helyen végzett, azonban végül megőrizte élvonalbeli tagságát, mert a BKV Előre nem vállalta az első osztályt.

Amióta a DVSC 1993-ban visszajutott a legfelső osztályba, a fent említett különös évadon kívül még egyszer szerzett 10 forduló alatt a mostaninál kevesebb pontot: 1998–1999-ben 10 egységgel állt, s végül a 9. pozícióban zárt a tizenhatos mezőnyben – igaz, a Magyar Kupát megnyerte. Idén sajnos már a Magyar Kupa sikerben sem reménykedhetünk.

nso.hu

check this out getautoinsurancesquotes.com