Tombolnak a Jobbik gárdista érzelmű támogatói

Browse By

Tombolnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom gárdista érzelmű támogatói Vona Gábor cigányságnak és zsidóságnak tett gesztusai miatt – írja a valasz.hu.

Kötél János mezőtúri jobbikos képviselő cigánygyilkosságokra buzdít a Facebookon, mire Vona Gábor közleményben reagál – “Vállalhatatlan kijelentései miatt és a Jobbik valódi programjával való azonosulása érdekében Kötél Jánost a párt elnökeként arra köteleztem, hogy három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz.” Kulcsár Gergely jobbikos képviselőről kiderül, hogy köpködéssel gyalázta meg a Parlament épülete előtti holokauszt-emlékművet, mire Vona Gábor elnök – megbánásból és büntetésből – virágos kanosszajárásra ítéli. Amit Kulcsár a Facebook oldalára feltöltött alábbi képpel illusztrálja:

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Mindkettő része a Jobbik hosszú ideje tartó, mérsékelt, „néppártos” fordulatának. Az átalakulás a cicás-kutyás kampányfotókkal indult, a béke és a szeretet programjának meghirdetésével folytatódott, most pedig a szélsőséges jelzőket próbálja lerúgni magáról a párt. Ugyanaz a párt, ami korábban gárdát szervezett, EU-zászlót égetett, aminek képviselői új zsidó honfoglalásról írtak és beszéltek.

Az említett esetekről másként vélekedik a Jobbikot támogató portál, a kuruc.info. Így tálalták például Kulcsár Gergely ügyeit„Kulcsár Gergely a vascipőknek kényszerült virágot vinni”; „Kulcsár Gergely jobbikos képviselő újabb levele került nyilvánosságra. A közelgő holokamu-emléknap ügyében eligazítást kérő e-mailt, melyet a 444 nevű zsidó blogocska tett közzé, 2012-ben írta a frakció levelezőlistájára.” A Kuruc jogosnak nevezi a Kulcsár aggodalmát a „biboldók” kezdeményezésével kapcsolatban, a hírben náluk a holokauszt továbbra is következetesen holokamuként szerepel. Érdekes a helyzet, ha beleolvasunk a kommentek soraiba. „Ha még csak magából csinálna hülyét Vona […] A zsidók, libsik, magyargyűlölők, buzeránsok most mind röhögnek a nemzeti érzelmű embereken!”; „Vona feladata a radikális magyarság térdre kényszerítése a zsidóság előtt!”; „Térdre kényszerítették a zsidók a Jobbikot!”; „Szamurájaranyhalokostelcsivel- nagy marha vagy te aljas zsidóvka!”

Az egész Jobbik-dilemmát illusztrálja a csalódott gárdista nyilvános üzenete Kulcsár Gergely Facebook-lapján, aki azt írja: “Adjon az Isten! Mond meg Vonának legyél szíves, hogy a “néppártosodást” mint taktikát megértjük,(bár sokan ezt sem) mert valóban szükség van sok-sok eddig passzív, vagy csalódott, fásult, megtévesztett ember szavazatára a győzelemhez, de ezt az aljas hazaárulóknak, a nácifóbiás sunyi, magyargyűlölő zsidóknak való kényszeredett megfelelést, már-már megalázkodást nem fogadjuk el. Nem kellene az ajvékólásukra rögtön meghunyászkodni, s hülyét csinálni saját magatokból. Szebb jövőt!”

Az is sokatmondó, hogy a legnépszerűbb komment Kulcsár virágos-kanosszajárós fotója alatt a következő volt:

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A közvélemény-kutatások alapján a Jobbik erősödése folyamatos. Ám arra nagyjából mérget vehetünk, hogy a köpködős, cigányozós ügyekhez hasonló esetekből még ezernyi lehet betárazva, ezek pedig újra és újra magyarázkodásra és önmeghatározásra kényszerítik majd a pártot. Ha mondjuk a Kuruc.info nyíltan a Vona-kurzus ellen fordul, szép kis tűzijáték lehet még a radikális jobboldalon.

Forrás: valasz.hu

check this out getautoinsurancesquotes.com